Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο Λακκοτρύπης εγκαινίασε την Γιορτή του Κρασιού στην Λεμεσό



Η μεγάλη Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο και συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες των τοπικών της Αρχών και φορέων, στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και οινικής κουλτούρας, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

 
Τελώντας τα εγκαίνια της γιορτής, στο δημόσιο κήπο Λεμεσού, ο κ.Λακκοτρύπης είπε πως η μεγάλη Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο και με τις γευστολογήσεις, τις ποικίλες μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και γενικότερα την άψογη διοργάνωση της, πετυχαίνει να παντρεύει αρμονικά την παράδοση, το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οινοποιίας.
 
"Προβάλλοντας τη μεγάλη γκάμα των εκλεκτών κυπριακών οίνων σε χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ενισχύει ουσιαστικά την προσπάθεια των αμπελουργών και οινοπαραγωγών μας, η οποία τυγχάνει της έμπρακτης στήριξης του κράτους", συμπλήρωσε.
 
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ακόμη πως για την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση των κυπριακών κρασιών, τόσο στην Κύπρο όσο και σε τρίτες χώρες, το Υπουργείο του εφαρμόζει εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα Σχέδια Επιδοτήσεων, αξιοποιώντας παράλληλα τη στενή μας συνεργασία με Πρεσβείες, διεθνείς οργανισμούς και τα εμπορικά κέντρα της Δημοκρατία στο εξωτερικό.
 
 Υπέδειξε ακόμη πως, ως αποτέλεσμα της 5ης και 6ης προκήρυξης του Σχεδίου για τις επενδύσεις στον οινοποιητικό Κλάδο, παραχωρήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια χορηγίες συνολικού ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 15 επιχειρήσεις, ενώ στο σύνολο των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί, θα δοθούν ως χορηγίες ακόμα 5 εκατομμύρια ευρώ, με τις προτεινόμενες επενδύσεις που προκύπτουν από το Σχέδιο, να ανέρχονται στα 21,3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Από την πλευρά του, Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, καλωσορίζοντας επίσημους και κοινό, ανέφερε πως η Γιορτή του Κρασιού είναι και θα παραμείνει ένα αφιέρωμα στο κρασί, το αρχαιότερο προϊόν της κυπριακής γης και ταυτόχρονα, εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση προς την οινική μας παράδοση, προβάλλει τους κύπριους οινοπαραγωγούς και αμπελουργούς και διατηρείται ως μια κατ` εξοχήν λαϊκή γιορτή όλα αυτά τα χρόνια.
 
"Η Λεμεσός παραμένει το κέντρο της αμπελουργίας και οινοποιίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περάσει σε μια περίοδο παραγωγής κρασιών ποιότητας, που μπορούν ισότιμα να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται διεθνώς", συμπλήρωσε.
 
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, κατέληξε, ότι αναδεικνύεται καθημερινά και πιο εμφανώς μια νέα γενιά κρασιών που παράγεται στον τόπο μας και τιμά τους κύπριους αμπελουργούς και οινοποιούς μας.
 
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Υπουργός Ενέργειας τίμησε Πολωνό δημοσιογράφο, ο οποίος επισκέπτεται την Γιορτή του Κρασιού για 25 συναπτά έτη, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τη γιορτή καλύπτει τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας.



κυπε