Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό της Ιταλίας


Ολόκληρη η Κεντρική Ιταλία συγκλονίστηκε τα ξημερώματα από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 37 ανθρώπους ενώ έχει προκαλέσει όπως φαίνεται μεγάλες ζημιές σε χωριά και πόλεις.
Το γεγονός ότι ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) τότε δηλαδή που όλοι βρίσκονταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν δημιουργεί εύλογη ανησυχία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ξεπερνούν τους 37, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της ιταλικής πρωτεύουσας, και ιδίως στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.



http://www.protothema.gr/world/article/604862/ishuros-seismos-62-rihter-stin-kedriki-italia/