Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ενώπιον του κακουργιοδικείου τα 13 πρόσωπα για το σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγ. Φύλας



Με τις κατηγορίες να μην έχουν ακόμη απαγγελθεί, παρουσιάζονται σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα 13 πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις τρεις υποθέσεις σύναψης δανείων από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς της απαιτούμενες εξασφαλίσεις.


Κατηγορούμενοι είναι τρεις επιχειρηματίες, ένας διευθυντής εταιρείας, ο γραμματέας της πρώην ΣΠΕ, ο τμηματάρχης χορήγησης δανείων, μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ και εκτιμητές ακινήτων, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και στις δυο ή και στις τρεις υποθέσεις.

Σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση της υπεράσπισης επί των θέσεων της κατηγορούσας αρχής, ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις επιβάλλουν όπως συμπεριλαμβάνονται τα ουσιώδη αδικήματα με τα αδικήματα της συνωμοσίας, καθώς η υπεράσπιση έκρινε πως δεν θα έπρεπε να συνυπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι η διαδικασία έχει αναβληθεί αρκετές φορές και δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί ούτε οι κατηγορίες, ωστόσο στην απόφαση του για την τελευταία αναβολή έλαβε υπόψη την πολυπλοκότητα των υποθέσεων, του αριθμού των κατηγορούμενων και των μαρτύρων που θα κληθούν ενώπιον του.

Η πρώτη υπόθεση αφορά εννέα δάνεια 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, η δεύτερη 11 δάνεια 11.961.000 ευρώ και η πιο πρόσφατη υπόθεση, εννέα δάνεια 4.575.000 ευρώ, τα οποία με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασαν τα 8.854.000 ευρώ περίπου.

Και στις τρεις περιπτώσεις ο τρόπος που δρούσε το κύκλωμα ήταν πανομοιότυπος, με δάνεια να εγκρίνονται χωρίς ή με πλαστές εξασφαλίσεις, ενώ πρόσωπα που δωροδοκούνταν για να υπογράψουν ως εγγυητές μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.



κυπε