Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Διεξάγονται έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγιά του Σίντη



Eντατικές έρευνες διεξάγει η Πυροσβεστική υπηρεσία για την διερεύνηση των αιτιών της πρόκλησης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή Παναγιά του Σίντη στην Επαρχία Πάφου, θέτοντας την σε άμεση κινητοποίηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε τρεις με τέσσερις διαφορετικές εστίες στην περιοχή  με αποτέλεσμα να φαίνεται εκ πρώτης όψεως πως πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

Τα ακριβή αίτια της πρόκλησης της αναμένεται ωστόσο να διαφανούν μετά και τις πρωινές εξετάσεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση  για την πρόκληση της φωτιάς  στις 19:35 χθες το απόγευμα.

Επί τόπου στην σκηνή έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα, από τους Πυροσβεστικούς σταθμούς  Πάφου, τον Αγροτικό Σταθμό Κελοκεδάρων και Στρουμπιού , επίσης ένα 1 πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμαργέτης  καθώς και 2 κινητές  Μονάδες του Ταμείου Θήρας και 1 πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμε  επίσης ιδιωτικός εκσκαφέας.

Η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε 6 εκτάρια άγρια βλάστησης, ξηρών χόρτων,πεύκων και αρκετών ελαιοδένδρων  σε μια περιοχή αρκετά δύσβατη, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Ο πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς τέθηκε στις 23:00 το βράδυ ωστόσο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην σκηνή δυνάμεις πυρόσβεσης για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της ημέρας.


κυπε