Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο καιρός στη Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, περίοδοι µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά θα εναλλάσσονται µε διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια παράλια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά παροδικές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όµως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.