Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Δείτε ποιος κρίθηκε ένοχος για τον εμπρησμό πρακτορείου στοιχημάτων στη Λάρνακα



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε σήμερα ένοχο τον Ανδρέα Χαραλάμπους άλλως Αράπη,  στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει δηλαδή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού πρακτορείου στοιχημάτων που έγινε τον Μάιο του περασμένου χρόνου.

 
Διαβάζοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου η Πρόεδρος Στάλω Χατζηγιάννη αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι λίγο πριν τις 05.30 το πρωί της 12ης Μαΐου 2015 εξερράγη πυρκαγιά στο πρακτορείο στοιχημάτων Megabet Plus στη Λάρνακα. Από την πυρκαγιά  κάηκε ο εξοπλισμός και μέρος του κτιρίου με τις ζημιές να ανέρχονται στις 80 περίπου χιλιάδες ευρώ.
 
Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι έρευνες  της Αστυνομίας και της Π.Υ κατέδειξαν ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ότι οι άγνωστοι εισήλθαν στο κτίριο αφού έσπασαν το γυαλί της κύριας αλουμινένιας εισόδου και έβαλαν τη πυρκαγιά εσωτερικά της εισόδου, χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη δηλαδή βενζίνη.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα από τη Συρία, οι Saddam Qunbus και Mohamad Okla, 33 χρόνων οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι στις 12 Μαΐου 2015 έβαλαν φωτιά στο πρακτορείο έναντι αμοιβής και κατόπιν προτροπής από αντίζηλους του ιδιοκτήτη του Λάζαρου Φιλίππου.
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τον περασμένο Νοέμβριο ποινή φυλάκισης τριών ετών στους δύο Σύρους οι οποίοι κατονόμασαν τον συγκατηγορούμενο τους Ανδρέα Χαραλάμπους ως εμπλεκόμενο στο σχεδιασμό του εμπρησμού. Ο Ανδρέας Χαραλάμπους δεν παραδέχθηκε ενοχή στον εμπρησμό.
 
Στην σημερινή του απόφαση το Κακουργιοδικείο χαρακτηρίζει αντικειμενικούς  και αμερόληπτους τους μάρτυρες κατηγορίας που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο και έκανε αποδεκτή στο σύνολο της την μαρτυρία τους.
 
Για τον κατηγορούμενο το Δικαστήριο αναφέρει ότι επιχείρησε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα μέσω της ανώμοτης δήλωσης του.
 
Για τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης σημειώνει ότι παρουσιάστηκαν στο Κακουργιοδικείο για να εξυπηρετήσουν τον κατηγορούμενο και όχι την αλήθεια, τους χαρακτήρισε «παντελώς αναξιόπιστους» και απέρριψε την μαρτυρία τους.
 
Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέδειξε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ανδρέας Χαραλάμπους δηλαδή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού και έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και στις δύο κατηγορίες.  
 
Το Δικαστήριο όρισε την 6η Σεπτεμβρίου 2016 ως ημερομηνία για αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ανδρέα Χαραλάμπους για μετριασμό ποινής, ενώ έδωσε οδηγίες να ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τον κατηγορούμενο.



κυπε