Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμεραΕποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση, κυρίως στα δυτικά, ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί και τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια, και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ορεινά και το εσωτερικό, σε σχέση με το Σάββατο.