Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στο πόδι η Πυροσβεστική



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια,12 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις από τις 06.00 της 18ης Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 19ης  Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας.


Χθες το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά εντός της εκκλησιάς Γέννησης του Σωτήρος στο χωριό Τάλα στην Πάφο. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κερί το οποίο τοποθετήθηκε μετά το σβήσιμο του σε κουτί εναποθέτησης χρησιμοποιημένων κεριών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ένας ξύλινος σκάμνος, 2 καρέκλες, ένα παράθυρο και μέρος του πατώματος. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές από τον καπνό στην τοιχοποιία της εκκλησίας. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από χωριανούς. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 3 οχήματα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε εξαερισμός και επιθεώρηση.

Εξάλλου, στις 04.31 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ισόγεια εξοχική ιδιωτική κατοικία 2 επιπέδων πίσω από το Γυμνάσιο Ευρύχου στην Ευρύχου. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρύχου με 2 οχήματα καθώς επίσης και ο Σταθμός Λακατάμιας με 3 οχήματα και η ώρα 05.58 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά επηρέασε μόνο την ισόγεια κατοικία που κατέκαψε ολοσχερώς. Μέρος της στέγης κατέρρευσε. Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων και 5 αναπνευστικές συσκευές . Δεν υπήρχαν άτομα εντός της κατοικίας την ώρα της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Επίσης τις πρωινές ώρες λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά στη Λεωφόρο Αμαθούντος, απέναντι από το ξενοδοχείο Αρσινόης. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με 2 οχήματα και η ώρα 05.24 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά ήταν σε 3 μεταλλικές αποθήκες φύλαξης θαλάσσιων ειδών παραλίας. Από την πυρκαγιά κάηκαν ποσότητα από ομπρέλες και μαξιλαράκια θαλάσσης, μικροί πλαστικοί κουβάδες νερού μικρά τραπεζάκια και είδη ψαρέματος. Χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα από το νερό του οχήματος. Οι αποθήκες ανήκουν σε ιδιώτη και τις ενοικιάζει από το Δήμο Αγίου Τύχωνα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.


κυπε