Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Κατάσχεση καπνού και τσιγάρων


Το Τελωνείο προέβη σε κατάσχεση 2.900 τεμαχίων τσιγάρων με διάφορες μάρκες, καθώς επίσης και 650 γραμμάρια καπνού στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι τις πρωινές ώρες σήμερα, μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας στη βάση δικαστικού εντάλματος, ερεύνησαν υποτακτικό στη περιοχή Λευκωσίας, όπου εντόπισαν ποσότητα 2.900 τεμαχίων τσιγάρων, με διάφορες μάρκες, καθώς επίσης και 650 γραμμάρια καπνού.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν την ένδειξη για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, γεγονός το οποίο υποδηλώνει πως αυτά είναι αφορολόγητα.
 
Για την υπόθεση συνελήφθη γυναίκα ρουμανικής καταγωγής, η οποία φέρεται ως υπεύθυνη του συγκεκριμένου υποστατικού, για αυτόφωρα αδικήματα και ο καπνός και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα 650 ευρώ, κατασχέθηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές.
 
Η υπόθεση έτυχε εξώδικου διακανονισμού, με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους 1.400 ευρώ και η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη.
 
Τα κατατεθέντα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων.



- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/355290/katasxesi-posotitas-kapnou-kai-tsigaron-stin-lefkosia#.dpuf