Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Δείτε γιατί συνέλαβαν δύο Ισραηλινούς στο αεροδρόμιο Πάφου



Όπλο που εντοπίστηκε στην κατοχή δύο Ισραηλινών στο Αεροδρόμιο Πάφου έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Αστυνομία ενώ ακολούθησε η σύλληψή τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση παράνομης κατοχής πιστολιού. 


Εκ πρώτης όψεως, και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ομοίωμα πιστολιού.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τους δύο Ισραηλίτες παρέλαβε οδηγός ταξί από την Αγία Νάπα με προορισμό το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου από όπου θα αναχωρούσε η πτήση τους. 

Κατά τη διαδρομή ωστόσο ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι οι δύο επιβάτες είχαν στην κατοχή τους όπλο. Μετά την αποβίβασή τους στο Αεροδρόμιο Πάφου ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, η  οποία έσπευσε στο χώρο του Αεροδρομίου.

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο Ισραηλινών ενώ το όπλο εστάλη για περαιτέρω εξετάσεις στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου να διαφανεί αν πρόκειται για αληθινό ή ομοίωμα.

Ανακρινόμενοι οι δύο Ισραηλίτες έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται ανάμεσα στους οποίους ότι το όπλο το προμηθεύτηκαν από την Κύπρο και πως δεν πρόκειται για αληθινό. Εκ πρώτης όψεως, και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ομοίωμα πιστολιού.



κυπε