Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η αστυνομία εντόπισε οπλισμό στην Λεμεσό



Εγκληματική ενέργεια θεωρεί η Αστυνομία ότι αποτράπηκε, μετά τον εντοπισμό περιστρόφου και κοντόκαννου κυνηγετικού, που βρίσκονταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο οπλισμός εντοπίστηκε γύρω στις 7 το πρωί από πολίτη, που είχε πάρει βόλτα τα σκυλιά του, σε περιοχή βόρεια της Λεμεσού, παρά την κοινότητα Παλώδιας.

Σε κάποια στιγμή, συνέχισε, τα σκυλιά προσέγγισαν σημείο όπου υπήρχε φρεσκοσκαμμένο χώμα καλυμμένο με πέτρες και ο πολίτης, αφού έσκαψε, εντόπισε μια σωλήνα νερού διαμέτρου 6 ιντσών, εντός της οποίας υπήρχαν κρυμμένα δυο νάιλον σακούλια που περιείχαν το κυνηγετικό και το περίστροφο.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και η σκηνή αποκλείστηκε από μέλη του ΤΑΕ, ενώ τα ανευρεθέντα, αφού φωτογραφήθηκαν, παραλήφθηκαν από πυροτεχνουργό και θα σταλούν για βαλλιστικό έλεγχο και άλλες επιστημονικές εξετάσεις.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως και τα δυο όπλα βρίσκονταν σε άριστη και χρησιμοποιήσιμη κατάσταση. Το δε περίστροφο δεν έφερε οποιουσδήποτε αριθμούς ή άλλα στοιχεία αναγνώρισης, ενώ στο κοντόκαννο οι αριθμοί είχαν αλλοιωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, εκτιμάται πως με τον εντοπισμό του οπλισμού έχει αποτραπεί εγκληματική ενέργεια και ευχαρίστησε τον πολίτη για την άμεση αντίδραση του να ενημερώσει τις διωκτικές αρχές, υποδεικνύοντας ξανά τη σημασία της συνεργασίας κοινού και Αστυνομίας.

"Η ενέργεια του πολίτη να καλέσει την Αστυνομία ίσως απέτρεψε μια εγκληματική ενέργεια και ευχαριστούμε τους πολίτες που δίνουν πληροφορίες και τους καλούμε οτιδήποτε έρχεται στην αντίληψη τους να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία", συμπλήρωσε.

Έρευνες, κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Σωτηριάδης, έγιναν και στη γύρω περιοχή, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε άλλο.



κυπε