Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Φ. ΦΑΙΔΩΝΟΣ

Σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης συζήτησε το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου υπό τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και επεσήμανε την ανάγκη για στενή συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα, προκειμένου να ξαναμπεί η Πάφος σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
Αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την κατανόησή του για την ταλαιπωρία που υφίσταται το κοινό και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες της περιοχής , τονίζοντας ότι άρχισε ήδη η παράδοση ορισμένων σημείων στην κυκλοφορία.
Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία, αυτό της οδού Θερμοπυλών, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία οχημάτων εντός των επομένων 24ωρών, ενώ σύντομα θα παραδοθεί ένα ακόμη μέρος της Οδού Καρνάβαλου Επανέλαβε ότι, εκτός απροόπτου, τα έργα θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους, με πολύ μικρή καθυστέρηση της τάξης των 10 με 20 ημερών και κάλεσε τους επηρεαζόμενους να επιδείξουν ακόμη λίγη κατανόηση και υπομονή.
Σε ότι αφορά το θέμα της έκδοσης των πολεοδομικών αδειών, ο κ. Φαίδωνος ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο ακόμη τεχνικών λειτουργών για το σκοπό αυτό και απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες και τους μελετητές να μην υποβάλλουν σχέδια και αιτήσεις που δεν είναι σύμφωνες με το νόμο.
Σε σχέση με το Νοτιοδυτικό Παραλιακό Μέτωπο ο κ. Φαίδωνος κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα με την μεγάλη ανάπτυξη στη Γεροσκήπου, προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και να προκηρυχθούν οι προσφορές για τους κυματοθραύστες το συντομότερο δυνατόν.
Διευκρίνισε ότι άλλα θα είναι τα πορίσματα της μελέτης εάν γίνει το νησί που προβλέπεται στη μεγάλη ανάπτυξη της Γεροσκήπου και άλλα θα είναι εάν δεν γίνει, σημειώνοντας ότι «οι αναπτύξεις είναι μεν καλοδεχούμενες, πλην όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε, ούτε το Κράτος ούτε και τον εν λόγω επιχειρηματία να πηγαινοέρχονται χωρίς να προκύπτει αποτέλεσμα»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου. 
Αναφερόμενος στο Νοτιοδυτικό Παραλιακό Μέτωπο, ο κ. Δημητριάδης είπε, πως ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη και σύντομα θα ξεκινήσει το πρώτο τμήμα που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Venus. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των πολεοδομικών αδειών.