Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Τραυματίστηκε σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Λεμεσού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας



Μέλος του πληρώματος δεξαμενόπλοιου, που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, τραυματίστηκε στο μηχανοστάσιο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης “Νέαρχος”.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 05:10 το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από το υπό σημαία Παναμά δεξαμενόπλοιο “ΒASILIA”, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 17 ναυτικά μίλια νοτίως της Λεμεσού, ότι μέλος του πληρώματος, μετά από τραυματισμό του στο μηχανοστάσιο, φέρει βαριά εγκαύματα και χρήζει άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης “Νέαρχος”, αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, για την άμεση αεροδιακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 29χρονος ουκρανικής καταγωγής τραυματίας παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 06:35 για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος του πλοίου στην Κύπρο, καθώς και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθούν οι οικείοι του τραυματία.



κυπε