Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιά ξέσπασε στα Μανδριά



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 20ης Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 06:00 της 21ης Αυγούστου 2016 ανταποκρίθηκε σε 16 κλήσεις για βοήθεια, 10 πυρκαγιές και έξι ειδικές εξυπηρετήσεις.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ώρα 17:13 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα παρά το χωριό Μανδριά της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά είναι στην περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών.

Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μονιάτη, καθώς και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πελεντρίου και Υποσταθμού Κυβίδων με σύνολο πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης το Τμήμα Δασών με έξι πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας με ένα όχημα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης πτητικά μέσα, συγκεκριμένα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ώρα 18:53 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν σε επιφυλακή ένα όχημα του Αγροτικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μονιάτη και μία Φορητή Πυροσβεστική Μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση μισού εκταρίου περίπου.



κυπε