Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για πυρκαγιές σε Λεμεσό, Αγία Νάπα και Λευκωσία



Πυρκαγιές ξέσπασαν τις πρωινές σήμερα σε Λεμεσό, Αγία Νάπα και Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 03:16 η Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε κομπρεσόρο κλιματιστικού σε οροφή διώροφης κατοικίας στην οδό Αγίας Παρασκευής στην Γερμασόγεια.


Η φωτιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Η αιτία είναι η υπερθέρμανση της ηλεκτρικής συσκευής.

Στις 03:45 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε κομπρεσόρο κλιματιστικού σε οροφή τριώροφης κατοικίας στην οδό Νεοφύτου Πούλλου στην Αγία Νάπα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν 2 Πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» και η ώρα 03.54 τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά κατασβήστηκε με την χρήση πυροσβεστήρα CO2. Η αιτία είναι η υπερθέρμανση ηλεκτρικής συσκευής.

Στις 05:04, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε κομπρεσόρο κλιματιστικού σε βεράντα διαμερίσματος στον 4ον όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αντροκλέους στην Λευκωσία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 05.19 τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά κατασβήστηκε με τυλιχτήρα νερού.

Η αιτία είναι η υπερθέρμανση της ηλεκτρικής συσκευής.

Επίσης, στις 15:03 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το όχημα BMW Μ5 ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε με άλλα 2 οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από κατάστημα πιτσαρίας με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί σε αυτό μικρή πυρκαγιά. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε με πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης πριν την άφιξη της πυροσβεστικής, ενώ από μέρους της Πυροσβεστικής έγινε τελική κατάσβεση με τυλιχτήρα νερού και αφαίρεση ακροδεκτών του συσσωρευτή του οχήματος μόνον.

Ο οδηγός του οχήματος και τα 2 παιδιά του 16 και 12 χρόνων μεταφέρθηκαν στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο. Τα άλλα δύο οχήματα μάρκας Volkswagen και Ford Focus είναι ιδιοκτησίας της πιτσαρίας. Το όχημα μάρκας Ford αναποδογυρίστηκε από την σύγκρουση και χτύπησε πάνω σε 2 μοτοποδήλατα που επίσης ανήκουν στην πιτσαρία. Η αιτία της πυρκαγιάς οφειλόταν στην τροχαία σύγκρουση του οχήματος.

Στις 20:18 , η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά στο Γυμνάσιο Σταυρού στην Λεωφόρο Σταυρού στον Στρόβολο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή».

Η πυρκαγιά ήταν σε επίπλωση, θρανία, καρέκλες, πίνακες, ξύλινα αντικείμενα κ.α. σε πρόχειρη αποθήκη σε βεράντα κάτω από κλιμακοστάσιο.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε χρήση τυλικτήρων νερού και 3 αναπνευστικές συσκευές και στις 20.34 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή των εξωτερικών τοίχων των αιθουσών διδασκαλίας ισογείου, ορόφου και κλιμακοστασίου.

Η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς είναι η κακόβουλη πράξη από ανήλικους. Η ζημιά ανέρχεται περίπου στις €2500.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 01ης Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 02ας Αυγούστου 2016 ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 18 πυρκαγιές, 18 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδής κλήσεις.



κυπε