Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η Λίμνη Ευβοίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιών



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εντός των επομένων ωρών η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας όπου από το Σάββατο το μεσημέρι μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά.
Το αίτημα υποβλήθηκε ήδη από τον Δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα και έχει ως στόχο να εντατικοποιηθεί η παροχή άμεσης βοήθειας. Θα ακολουθήσει η επίσημη υποβολή του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος η οποία και αναμένεται να το εγκρίνει.

Κατά τη σύσκεψη διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η εικόνα του πύρινου μετώπου είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με την Κυριακή, αλλά όπως σημείωσε και ο Ν. Τόσκας χρειάζεται επαγρύπνηση, καθώς αναμένεται νέα ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια ερπυστριοφόρων μηχανημάτων, διάνοιξαν αντιπυρικές ζώνες, με στόχο τον περιορισμό του πύρινου μετώπου. Αυτή τη στιγμή, όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο ένα μέτωπο φωτιάς που υπάρχει, στο Πευκέλι. Στην πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Το έργο της κατάσβεσης εποπτεύουν επί τόπου οι δύο υπαρχηγοί της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγοι Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλλος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα. Στη Λίμνη έχει δέσει και το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης» για προληπτικούς λόγους και εφόσον υπάρξει ανάγκη εκκένωσης της κωμόπολης.


κυπε