Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δείτε τι γίνεται με την καταλληλότητα του νερού σε 300 υποστατικά στην Πέγεια



Επίλυση φαίνεται να έδωσε ο Δήμος Πέγειας στο αίτημα 300 περίπου ιδιοκτητών κατοικιών στην Πέγεια να τους παρέχει κατάλληλο νερό η Τοπική Αρχή.


Ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήδη οι επηρεαζόμενοι καταναλωτές άρχισαν να καταβάλλουν τα τέλη σύνδεσης ενώ συνεργείο του Δήμου Πέγειας άρχισε να συνδέει τα εν λόγω υποστατικά με το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Δήμου.

Είπε ακόμη πως η Τοπική Αρχή μετά τα επίσημα αποτελέσματα που έλαβε από τις υγειονομικές υπηρεσίες, συγκάλεσε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να υδροδοτηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα υποστατικά.

Οι εκατοντάδες παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι μεγάλης συνοικίας εντός των δημοτικών ορίων Πέγειας είχαν παραμείνει χωρίς νερό αφού η παροχή διακόπηκε λόγω ακαταλληλότητας νερού με αποτέλεσμα στις 16 Αυγούστου να μεταβούν στο Δημοτικό Μέγαρο της Πέγειας και απαίτησαν από τη δημοτική Αρχή αποκατάσταση παροχής κατάλληλου νερού. 

Το πρόβλημα αντιμετώπιζαν  300 υποστατικά τα οποία ήταν συνδεδεμένα με ιδιωτική γεώτρηση σε ό,τι αφορά το δίκτυο υδατοπρομήθειας. Το νερό ωστόσο που τους παρείχε, βάσει και των υγειονομικών αποτελεσμάτων, έχει μολυνθεί. 

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως οι παραπονούμενοι είχαν απόλυτο δίκαιο και τους κάλεσε να συνδεθούν με το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Δήμου Πέγειας για επίσπευση των διαδικασιών.



κυπε