Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σε δεκάδες κλήσεις ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά το τριήμερο από τις 06.00 της 19ης Αυγούστου μέχρι και τις 06.00 της 22/8, ανταποκρίθηκε σε 66 κλήσεις για βοήθεια, 38 πυρκαγιές, 22 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Αυγούστου μέχρι και τις 06.00 της 22ης  του ιδίου μηνός ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια 18 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.



Η ώρα 00.20 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε περίπτερο στην οδό Ιθάκης στην Έγκωμη. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 3 οχήματα και η ώρα 01.03 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων. Χρησιμοποιήθηκε επίσης η συσκευή εξαερισμού θετικής πίεσης για απομάκρυνση των καπνών και των θερμών αερίων και 2 Α.Σ. Έγινε προληπτική απομάκρυνση των ενοίκων του διαμερίσματος πάνω από το περίπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν είδη περιπτέρου και η διαφημιστική πινακίδα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.



Όπως αναφέρεται η ώρα 00.25 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά στο εικονοστάσι της εκκλησίας του Αποστόλου Αντρέα στο Πισσούρι. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 οχήματα. Από την πυρκαγιά το εικονοστάσι υπέστη εκτεταμένες ζημιές ενώ 8 εικόνες καταστράφηκαν. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. από κατοίκους με λάστιχα νερού και πυροσβεστήρες. Από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκαν οι τοίχοι και η βαφή της εκκλησίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.



Επίσης στις 03.35 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Nissan Qashqai. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Πάφου με 3 οχήματα. Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Μιλτιάδους στην Πάφο. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. από ένοικο με τη χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης. Το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.


Λήφθηκε και μήνυμα για πυρκαγιά σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού μάρκας Suzuki, η οποία βρισκόταν σταθμευμένη στον ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Προπυλαίων στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 3 οχήματα και η ώρα 04.03 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Από την πυρκαγιά η μοτοσυκλέτα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Δίπλα από τη μοτοσυκλέτα υπήρχε σταθμευμένο όχημα το οποίο υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε τυλικτήρας νερού από το νερό των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.


κυπε