Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Δείτε την συνταγή για να παρασκευάσετε "Μοσχαράκι λεμονάτο"



Τα υλικά  είναι τα εξής:

  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στην συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι να σοταριστούν. Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί και αυτό μαζί.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Μετά από 40 λεπτά βρασμού προσθέτουμε αλάτι, τον χυμό λεμονιού και την ρίγανη και συνεχίζουμε να βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Λογικά θα χρειαστεί μία ώρα και κάτι να βράσει το κρέας, αλλά ο συνολικός χρόνος βρασμού εξαρτάται και από το κρέας, αν δούμε ότι τελειώνει το νερό αλλά δεν έχει μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε επιπλέον νερό και το βράζουμε λίγο παραπάνω.