Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το φονικό βρετανου στην Αγία Νάπα


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον γυναίκας, 48 χρόνων, κάτοικου στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου και συνέργειας μετά τη διάπραξη, αδικήματα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλος του ΤΑΕ Αμμοχώστου έλαβε πληροφορία ότι στην υπόθεση ενέχονται δυο Τουρκοκύπριοι, ενώ συνεργός είναι Ελληνοκύπρια από τη Λάρνακα, η οποία διατηρεί δεσμό με ένα εκ των Τουρκοκυπρίων.
 
Γύρω στις 21:40 χθες στο Παραλίμνι συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα 48χρονη άνεργη, κάτοικος στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα.
Ανακρινόμενη, η γυναίκα ανέφερε σε θεληματική της κατάθεση ότι ο 22χρονος Τ/κ φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν, επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.
 
Η 48χρονη φέρεται να παραδέχτηκε επίσης ότι το βράδυ του φόνου μετέβη σε συγκεκριμένη περιοχή στην Αγία Νάπα και πήρε στο φίλο της ρούχα για να αλλάξει. Είπε ακόμα ότι ξαναπήγε στην Αγία Νάπα την επόμενη ημέρα για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο φίλος της.
 
Η γυναίκα διαμένει με τον Τ/κ τον τελευταίο χρόνο στο σπίτι της στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα.
 
Η Αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του φίλου της γυναίκα, ηλικίας 22 χρόνων, και δεύτερου Τ/κ, ηλικίας 42 χρόνων, και καταζητούνται.
 
Επίσης, καταζητείται και τρίτος Τ/κ από τη Λευκωσία, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τους δύο ομοεθνείς του να διαφύγουν, αμέσως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, στα κατεχόμενα.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 14 Αυγούστου, γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα, ενώ δύο αλλοδαποί οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο και ήταν πεζοί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αγία Νάπα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα που έφεραν μαχαίρι, ένα εκ των οποίων ήταν το άτομο με το οποίο είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως.
 
Ο ένας από τους αλλοδαπούς δέχθηκε τέσσερεις μαχαιριές στην πλάτη, ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε πολυκλινική της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ ο δεύτερος κρατήθηκε για νοσηλεία.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο ένας από τους δράστες ήταν μελαμψός, κοντός σε ανάστημα, λίγο παχουλός, με πολύ κοντά μαύρα μαλλιά.
 
Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.



- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/355435/kataziteitai-kai-tritos-tk-gia-ton-fono-stin-agia-napa#.dpuf