Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ακατάλληλο νερό σε εκατοντάδες υποστατικά της Πέγειας


Aκατάλληλο νερό διοχετεύεται σε εκατοντάδες παραθεριστές και μόνιμους κάτοικος μεγάλης συνοικίας εντός των δημοτικών ορίων Πέγειας.
 
Οι κάτοικοι μετέβησαν στο Δημοτικό Μέγαρο της Πέγειας και απαίτησαν αποκατάσταση παροχής κατάλληλου νερού.
 
Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και δύο μήνες περίπου 300 υποστατικά, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με ιδιωτική γεώτρηση σε ό,τι αφορά το δίκτυο υδατοπρομήθειας.
 
Το νερό ωστόσο που τους παρείχε, βάσει και των υγειονομικών αποτελεσμάτων, έχει μολυνθεί. Οι ιδιοκτήτες των υποστατικών κάλεσαν άμεσα τον Δήμαρχο Πέγειας Νεόφυτο Ακουρσιώτη να τους παρέχει νερό η Τοπική Αρχή.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ακουρσιώτης ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο κληρονόμησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
“Εμείς κληρονομήσαμε κάποια προβλήματα. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο υδατοπρομήθειας, αυτό είναι συνδεδεμένο με ιδιωτική γεώτρηση η οποία έχει μολυνθεί με βάση τα αποτελέσματα του υγειονομείου”, είπε, προσθέτοντας πως η περιοχή εμπίπτει στα “όρια υδατοπρομήθειας, βρίσκεται σε τουριστική περιοχή και ο Δήμος είναι υπόχρεος να υδροδοτήσει αυτά τα υποστατικά νοουμένου ότι θα του σταλεί και επιστολή από τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση είναι μολυσμένη”.
 
Επιπρόσθετα ανέφερε πως υπάρχει ένα δύσκολο καθεστώς σε ό,τι αφορά την υδροδότηση γιατί αναγράφεται στους τίτλους ιδιοκτησίας των συγκεκριμένων ιδιοκτητών ότι, έχοντας εξασφαλίσει άδειες για ανέγερση κατοικίας, θα υπάρχει και συγκεκριμένη υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση.
 
Πρόσθεσε πως καθοδήγησε τους παραπονούμενους μέσω του νομικού συμβούλου του Δήμου να διευκρινίσουν οι ίδιοι αυτό το καθεστώς έτσι ώστε να μην αναγράφεται πάνω στους δικούς τους τους τίτλους ιδιοκτησίας.
 
Είπε ακόμη πως η Τοπική Αρχή, μετά τα επίσημα αποτελέσματα που θα λάβει από τις υγειονομικές υπηρεσίες, θα συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να υδροδοτηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα υποστατικά.
 
Ο κ. Ακουρσιώτης καταληκτικά είπε πως οι παραπονούμενοι θα ετοιμάσουν επιστολή ότι επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Δήμου Πέγειας με το αιτιολογικό ότι το νερό που τους παρέχει η ιδιωτική γεώτρηση δεν είναι πλέον κατάλληλο.
 
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/355232/akatallilo-nero-se-300-ypostatika-stin-pegeia#.dpuf